Hai, România! EK-voetbalbeleving in Roemenië

Het EK voetbal leeft in Roemenië. Voor het eerst in tien jaar kwalificeerde het nationale elftal zich voor een internationaal toernooi. Na de onverwachte overwinning op Oekraïne in de eerste groepswedstrijd zijn de verwachtingen hoog.

Lees verder in Panenka Magazine.

Share this:

Waarom heeft de Roemeense kandidaat zich nu pas teruggetrokken uit de strijd om NAVO-topjob? “Had geen steun meer”

De ontslagnemende premier van Nederland Mark Rutte (57) is de enige overgebleven kandidaat voor de functie van secretaris-generaal van de NAVO, de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. Zijn laatste tegenkandidaat, de Roemeense president Klaus Iohannis, heeft zich teruggetrokken. Frank Elbers, correspondent in Roemenië, geeft meer uitleg.

Luister bij De Ochtend Radio 1.

Share this:

NAVO-tegenkandidaat Rutte nog niet uit beeld: ‘Mogelijk nieuwe defensie-baas EU’

Vanmiddag maakte de Roemeense president, de laatste tegenkandidaat van Rutte, in de race om baas van de NAVO te worden, bekend dat hij zich terugtrekt als kandidaat. Ik sprak met BNR’s Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn over de achtergronden.

Lees verder en luister bij BNR Nieuwsradio.

Share this:

De Oekraïners mogen langer blijven

Afgelopen week stelde de Europese Commissie voor om de EU Richtlijn Tijdelijke Bescherming te verlengen van maart 2025 tot maart 2026. ‘We’ll keep our hearts and doors open’, lichtte Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen het besluit toe.

Lees verder in De Groene Amsterdammer.

Share this:

De oude buurtstadions van Boekarest

Roemenië doet mee aan het EK in Duitsland; voor het eerst in tien jaar kwalificeerde het nationale elftal zich voor een internationaal toernooi. Na de onverwachte overwinning op Oekraïne in de eerste groepswedstrijd zijn de verwachtingen hoog. Het voormalige succes van het Roemeense voetbal was echter gebaseerd op een voetbalinfrastructuur die langzaam verdwijnt.

Lees verder bij In de Hekken.

Share this:

Speelt het Roemeense FCSB binnenkort weer op zijn oude homeground?

De Roemeense regering heeft groen licht gegeven voor de terugkeer van FCSB naar het historische Ghencea-stadion. Dit markeert een nieuw hoofdstuk in de saga van Steaua Boekarest.

Lees verder bij In de Hekken.

Share this: